15 فروردین 1396 - 10:49 شناسه خبر: 4852 نسخه چاپی

وزیر کشاورزی خبر داد:

افزایش تولید محصولات اساسی

افزایش تولید محصولات اساسی وزیر کشاورزی خبر داد:
وزیر جهاد کشاورزی از افزایش تولید شکر، برنج و گندم خبر داد و اعلام کرد که برنامه‌هایی برای افزایش تولید محصولات اساسی تدوین شده که بدون افزایش سطح زیرکشت و کاهش مصرف آب همراه خواهد بود.

خبرگزاری ایسنا

محمود حجتی در نخستین نشست خبری سال 1396 اظهار کرد: گرچه وضعیت منابع آبی طی سال های گذشته بحرانی تر شده است اما پتانسیل تولید محصولات کشاورزی طی سالیان سال و ادوار گذشته ثابت بوده و تنها باید از آن به خوبی بهره برداری کرد.

وی افزود: برنامه‌ای​ برای افزایش تولید محصولات کشاورزی اساسی تدوین شده و در حال اجراست که نمونه بارز آن خودکفایی در تولید گندم و رکوردشکنی در زمینه این محصول و شکر است و بسیاری از مشکلات اقتصادی نیز مانند نقدینگی و اشتغال حل می شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی برای تولید شکر صورت گرفته و به این نتیجه رسیدیم که می توانیم از واردات بی نیاز شویم که رکوردشکنی در تولید این محصول و افزایش آن از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۲ به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال گذشته گواه این مسئله و پتانسیل خودکفایی در شکر است.

حجتی گفت: در زمینه افزایش تولید محصولات اساسی مانند دانه‌های روغنی نیز درصددیم بتوانیم در بازه زمانی مشخص ضریب خود اتکایی این محصول را تا 70 درصد افزایش دهیم که البته زمانی این ضریب تا ۱۶ درصد رسیده بود اما طی سال های گذشته و در دولت دهم به کمتر از شش درصد رسیده بود.

وی اضافه کرد: برای برنج نیز به عنوان یک محصول استراتژیک برنامه‌ای​ تدوین شده و سال گذشته نیز علیرغم اعمال محدودیت و ممنوعیت های نانوشته برای کشت برنج در استان های غیر شمالی، هشت درصد افزایش تولید داشتیم و هر جا تجهیز و نوسازی صورت گرفت پتانسیل و امکان کشت دوم برنج فراهم شده است.

وزیر جهاد کشاورزی معتقد است که ظرفیت های مقبول بسیاری در بخش کشاورزی وجود دارد که باید بیش از پیش به آن توجه کرد که می‌توان به پتانسیل تولید محصولات گلخانه ای اشاره کرد، چرا که در کشور بیش از ۱۴۰۰ گیاه دارویی شناسایی شده که حدود ۴۰۰ گونه‌ی منحصر به فرد ایران است و از سوی دیگر محصولات گلخانه ای مشتری های بیشتری در بازار بین المللی دارد و به عنوان مثال می‌توان به بازار تشنه روسیه برای محصولات گلخانه ای ایران اشاره کرد.

حجتی ادامه داد: طی سال‌های گذشته اقدامات مناسبی در زمینه توسعه گلخانه ها انجام شده است که می توان به هدف گذاری های وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه گلخانه ها در کشور اشاره کرد که در سال گذشته حدود ۱۵۰۰ هکتار هدف‌گذاری شده بود که ۱۲۰۰ هکتار آن محقق شد و برای سال جاری نیز ۲۵۰ هزار هکتار هدفگذاری شده که امیدواریم با تامین اعتبارات آن بتوانیم به برنامه‌های تدوین شده جامه عمل بپوشانیم.

خسارت به تولید و صادرات مرغ با آنفولانزا

وی اعلام کرد: گرچه ظرفیت و پتانسیل مثال‌زدنی در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ در کشور وجود دارد اما آنفولانزای طیور که سال گذشته ایران را مانند دیگر کشورهای دنیا درگیر خود کرد سبب شد تا به تولید و صادرات این محصولات آسیب برساند و خسارات زیادی به پرورش دهندگان طیور وارد شود که البته بخشی از آن جبران شده باید به فکر حمایت از مرغداران و جبران خسارت آنها در سال جاری باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: زمانی ایران وارد کننده گوشت مرغ بود اما طی سال‌های اخیر نتنها حتی یک کیلوگرم از این محصول وارد نشده بلکه به صادر کننده انواع محصولات دام و طیور و محصولات و فرآورده های لبنی تبدیل شده به گونه ای که در ۱۱ ماهی سال گذشته ۷۵۰ هزار تومان شیر و لبنیات به ۳۰ کشور مختلف صادر شد.

 گرانی در خرده فروشی ها به کشاورزی ربطی ندارد/نبود زنجیره تولید دلیل نابسامانی بازار گوشت


حجتی اعلام کرد: بر اساس قانون تمرکز وظایف بازرگانی بخش کشاورزی تولید و تامین بازار از محصولات مختلف کشاورزی و ظیفه وزارت جهاد کشاورزی است و اگر در مراکز عمده فروشی مشکلی از نظر تامین، عرضه و گرانی وجود داشت وزارت جهاد کشاورزی مسئول پاسخگویی نیست اما اگر در یک مغازه ای محصولی مانند لبنیات یا دیگر نیازمندیهای مردم با قیمتهای غیر منطقی عرضه شد به این وزارتخانه ربطی ندارد و مسئول پاسخگویی آن دستگاه‌های دیگر هستند.

وی اضافه کرد: در حوزه تنظیم بازار محصولات کشاورزی در حیطه وظایف وزارت جهاد کشاورزی مشکلی وجود نداشت و به موقع تامین و عرضه آن در سطح عمده فروشی انجام شد که می‌توان به تامین میوه،گوشت مرغ و گوشت قرمز اشاره کرد.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، برای واردات مرکبات که به دلیل سرمازدگی سال گذشته حجم زیادی از تولید با مشکل مواجه شده بود تصمیم بر آن شد تا به الان هم اصرار عده ای برای واردات پرتقال های خریده شده از طریق دبی به هیچکس مجوز واردات ندهیم و به جای آن واردات محدود و حدود ۶۰ هزار تنی پرتقال را از طریق یک شرکت زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی به عنوان کارگزار ستاد تنظیم بازار انجام دادیم تا مردم در شب عید با مشکلی در زمینه تامین مرکبات و میوه مورد نیازشان مواجه نشوند.

حجتی افزود: گرچه درحوزه گوشت قرمز نابسامانیهای در بازار وجود داشته و دارد که به دلیل نبود زنجیره تولید است اما در زمینه گوشت مرغ مشکلی چندانی وجود نداشت و شاید در یک روز از تعطیلات نوروزی قیمت این محصول به دلیل تعطیلی کشتارگاه ها قدری افزایش یافت اما پس از آن و از حدود پنجم فروردین ماه قیمت گوشت مرغ متعادل شده افزایش چندانی پیدا نکرد چرا که تا در روزهای تعطیل که میدان بهمن بسته بود عرضه گوشت مرغ منجمد پشت درهای بسته انجام شد.